Seutuhallituksen 24.9.2014 kokoustiedote

29.9.2014

 

SEUTUHALLITUKSEN KOKOUS 24.9.2014
 
TOISEN ASTEEN KOULUTUKSEN JA VAPAAN SIVISTYSTYÖN RAKENNEUUDISTUS
Maan hallitus aikoo toteuttaa vuosien 2015–2018 aikana merkittävän toisen asteen koulutuksen ja vapaan sivistystyön rahoitus- ja rakenneuudistuksen. Luonnosteltujen suuntaviivojen mukaan uudistuksella tarkoitetaan lukiokoulutuksen ja ammatillisen perus- ja lisäkoulutuksen järjestäjäverkon tiivistämistä ja valtion rahoituksen vähentämistä n. 260 milj. eurolla.  Tampereen kaupunkiseudulla toisen asteen ammatillinen koulutus on jo koottu yhden toimijan – Tredu – malliin. Myös vapaan sivistystyön toimintamallia on tiivistetty siten, että toimijoina ovat Tampereen seudun työväenopisto ja Pirkan opisto. Lukiokoulutuksen järjestämisestä kaupunkiseudun kunnat vastaavat itsenäisesti.
 
Seutuhallitus kuuli kokouksessaan Suomen kuntaliiton vt. johtaja Marja Lahden alustuksen uudistukseen liittyvistä näkökulmista. Keskustelu uudistuksesta jatkuu syksyn ja kevään aikana. Uudistuksen mukaiset hakemukset toisen asteen järjestämisluvista ja vapaan sivistystyön ylläpitämisluvista tulee jättää elokuussa 2015.
 
ILMASTOSTRATEGIAN SEURANTARAPORTTI VUODELTA 2013
Tampereen kaupunkiseudun kuntien ilmastotyö pohjautuu kaupunkiseudun ilmastostrategiaan. Siinä on asetettu ilmastotyön edelläkävijävisiot maankäytölle, liikenteelle, rakentamiselle, energiatehokkuudelle, sähkönkulutukselle, hankinnoille, kulutukselle, jätteenkäsittelylle, energiantuotannolle ja elinkeinoelämälle.
 
Ilmastotyö on edennyt hyvin. Onnistuttu on maankäytössä, liikenteessä, rakennusten energiatehokkuudessa, energiahuollossa ja mm. elinkeinopolitiikassa. Kaupunkiseutu on omalta osaltaan saavuttamassa kansallisen tavoitteen vähentää päästöjä 20 prosenttia 2020 mennessä.
 
INFRAPALVELUJEN TUOTTEISTUS
Seutuhallitus hyväksyi teknisten palvelujen yhteistyötä koskevan tuotteistushankkeen käynnistämisen. Hankkeessa konsultti tuottaa yhdessä kuntien asiantuntijoiden kanssa liikennealueiden ylläpidon tuotekortit, kustannusrakenteen sekä mm. urakkatarjouspyyntömallin. Tavoitteena on lisätä hankintayhteistyötä sekä kustannusten ja laadun vertailtavuutta.
 
YLIKUNNALLISTEN ORGANISAATIOIDEN TOIMITILARATKAISUT
Kaupunkiseudun kuntayhtymä, Pirkanmaan liitto, Pirkanmaan jätehuolto Oy, Tredea Oy ja Itämeri-instituutti tutkivat mahdollisuutta siirtyä yhteisiin toimitiloihin. Seutuhallitus hyväksyi osaltaan hankkeen jatkamisen.
 
Kokouksessa olivat läsnä:
Kokouksessa olivat läsnä: Anna-Kaisa Ikonen, pj (Tampere), Helena Rissanen, 1. vpj (Pirkkala), Ari Perämaa 2. vpj. (Vesilahti), Mikko Aaltonen (Tampere), Atanas Aleksovski (Tampere), Tiina Elovaara (Tampere), Leena Joensivu (Ylöjärvi), Tuula Petäkoski-Hult (Lempäälä), Jarmo Kork (Nokia), Heikki Lyytinen (Kangasala), Marjo Mäkinen-Aakula (Orivesi) ja Ilkka Sasi (Tampere).
 
Kokousmateriaalit löytyvät: tampereenseutu.fi - päätöksenteko – seutuhallitus – kokoukset 2014
 
Lisätietoja: Seutujohtaja Päivi Nurminen puh. 040 754 3692

« Takaisin