Aalto aloitti lentoliikenteen projektijohtajana

28.8.2015

Kaupunkiseudun kunnat päättivät keväällä 2015 käynnistää ja rahoittaa yhteisvoimin lentoliikenteen kehittämisprojektin. Projekti jatkaa AiRRport-hankkeen ja lyhyemmän tähtäimen lentoliikenteen kehittämistyötä ja sijoittuu Tampereen kaupunkiseudun elinkeinoyhtiö Tredeaan.

Tampere-Pirkkalan lentokentän kehittämistyössä riittää isoja haasteita, mutta lentoliikenteen projektijohtajana elokuussa aloittaneen Marja Aallon mukaan hyvä pohjatyö auttaa paljon, kun aivan tyhjästä ei ole tarvinnut lähteä suunnitelmia tekemään.

- Alku on ollut todella mielenkiintoinen. Paljon on ollut erilaisia tapaamisia ja kokouksia, mutta ne ovat tärkeitä, sillä tätä työtä tehdään ihmisten kanssa.

- Tampere-Pirkkalan sijainti ja saavutettavuus maateitse ovat loistavia, ja näin ollen mahdollisuudetkin yhden EU:n sisäisen lentokentän  kehittämiselle ovat erinomaiset.

Aalto on pitkänlinjan ammattilainen lentoliikenteessä. Uralle on mahtunut 15 vuotta Finnairin palveluksessa, vajaa kolme Air Finlandilla ja hän on ollut perustamassa myös tilauslentoliikenneyhtiö Snowbirdiä.

- Tärkeimpiä tehtäviä nykyisessä työssäni on esimerkiksi miettiä käytännön toteutus sille, millaiset investoinnit lentokenttä tarvitsee, jotta se voi ottaa vastaan suunnitellusti kasvavan liikennemäärän tulevaisuudessa, Aalto kertoo.

- Syyskuun alussa on aika kääriä kunnolla hihat ja edetä suunnitelmallisesti kohti konkreettisia toimia Tampere-Pirkkalan kehittämisessä kohti kansainväliset kriteerit täyttävää lentokenttää.

 

« Takaisin