Sidosryhmät visioivat MAL3-sopimuksen sisältöjä Tampereella

12.10.2015

Mal-verkosto ja Tampereen seudun kuntayhtymä järjestivät perjantaina 2.10.2015 Tampere-talossa sidosryhmäfoorumin. Paikalla oli 60 MAL (maankäyttö, asuminen ja liikenne) asiantuntijaa ja elinkeinoelämän edustajaa. Sidosryhmäfoorum liittyi Tampereen kaupunkiseudun kuntien ja valtion väliseen MAL3- sopimuksen valmisteluun. MAL-3- sopimuksella konkretisoidaan alkuvuodesta hyväksytyn Tampereen kaupunkiseudun rakennesuunnitelma 2040:n tavoitteita. MAL-3 sopimuksen alustavia pääteemoja ovat vahvat yhdyskunnat, sujuva arki ja elinkeinot.  

Tarkoituksena oli informoida osallistujia uuden MAL3-sopimuksen valmistelusta, hakea syötteitä pääteemoihin sekä osallistaa sidosryhmiä alustaviin  linjauksiin, jatkovalmisteluun ja myöhemmin myös toimeenpanoon. Sidosryhmäfoorumin  teemaryhmät esittivät toimenpide-ehdotuksia, joista he valitsivat yhden kärkihankkeeksi.

Kärkihanke-ehdotukset liittyivät  mm. lähiraideliikenteeseen ja matkaketjuihin, asemanseutujen kehittämiseen, asuntomarkkinointiin vuokra-asuntotuottajille, palvelujen saavutettavuuteen, Airport-konseptin toimeenpanoon sekä Kaupin kampuksen kansainväliseen terveysinnovaatio keskukseen. Ympäristö- sekä liikenne- ja viestintäviraston edustajat kommentoivat kärkihankkeiden sisältöjä. Tilaisuuden ohjelman, alustukset sekä työryhmien tuotokset löydät

MAL-verkoston sivuilta

ja Tampereen kaupunkiseudun kuntayhtymän sivuilta.

 

 

« Takaisin