Tampere-Pirkkalan kehittämissuunnitelma hyväksyttiin

9.11.2015

Tampere-Pirkkalan lentokentän kehittäminen on pääsemässä vahvempaan kiitoon. Tampereen seutuhallitus on hyväksynyt omalta osaltaan lentoliikenteen kehittämissuunnitelman. Seuraavaksi jäsenkunnat käsittelevät suunnitelman vuoden loppuun mennessä.

 

Kehittämistyötä hallinnoi Tredea, jossa siitä vastaa lentoliikennejohtaja Marja Aalto.

Tavoitteena on miljoona matkustajaa vuoteen 2020 mennessä, viisi miljoonaa matkustajaa vuoteen 2025 mennessä ja kahdeksan miljoonaa vuoteen 2030 mennessä. Vuonna 2014 Tampere-Pirkkalan kentällä oli runsaat 400 000 matkustajaa.

 

Tampere-Pirkkalan lentoasemasta kehitetään toimiva ja kehittyvä kansainvälisen lentoliikenteen keskus. Tämä saavutetaan kentän säännöllisen liikenteen määrää lisäämällä sekä sitouttamalla lentoyhtiöitä liikennöimään kentälle pysyvästi.

 

Keskisen ja läntisen Suomen saavutettavuusalueen saaminen kansainvälisen lentoliikenteen piiriin onnistuu hyödyntämällä kansallisen lentoliikennestrategian kärkihanke AiRRport-konseptin toimintamallia. Se yhdistää rauta- ja maantieverkoston yhdessä lentoliikenteen kanssa toimivaksi liikennejärjestelmäksi matkaketjujen sekä uuden kehittyneen teknologian avulla.

 

Hyvä saavutettavuus ja nopeat yhteydet kansainvälisiin kohteisiin ovat erittäin tärkeitä nopeasti kansainvälistyvälle elinkeinoelämälle. Yliopistotoiminta sekä rajat ylittävä koulutusyhteistyö lisäävät myös tarpeita suorien lentoliikenneyhteyksien kehittämiselle.

« Takaisin