Kerro näkemyksesi kävelyn ja pyöräilyn olosuhteista

28.9.2016

Kävelyn ja pyöräilyn tyytyväisyyskysely käynnistyy Tampereen kaupunkiseudulla

Tampereen kaupunkiseudun kävelyn ja pyöräilyn olosuhteita selvitetään 29.9. alkaen.

Tampereen kaupunkiseutu käynnistää kyselyn, jonka avulla kartoitetaan asukkaiden näkemyksiä kävely- ja pyöräilymahdollisuuksista ja niiden kehittymisestä.

Kyselyssä voi vastata sekä kävelyä että pyöräilyä koskeviin kysymyksiin tai ainoastaan toiseen näistä.

Tamperelaiset voivat antaa palautetta omalta asuinalueeltaan ja Tampereen keskustasta jo viidettä kertaa. Kangasalan, Lempäälän, Nokian, Pirkkalan, Vesilahden ja Ylöjärven asukkaiden näkemyksiä oman kunnan kävelyn ja pyöräilyn sujuvuudesta selvitetään nyt ensimmäistä kertaa. Näiden kehyskuntien asukkaat pääsevät arvioimaan halutessaan myös Tampereen keskustan olosuhteita.

– Työmatkapyöräilijöiden lisäksi toivomme myös varttuneemman väen sekä nuorten kokemuksia kävelystä ja pyöräilystä. Tämän vuoksi tiedotammekin kyselystä myös Wilma-järjestelmän kautta oppilaitoksiin, kertoo kaupunkiseudun liikennejärjestelmäinsinööri Katja Seimelä. Kävelyn kyselyssä selvitetään myös liikuntarajoitteisten kokemuksia.

Kyselyn tuloksia käytetään kävelyn ja pyöräilyn kehittämisessä. Tulokset kootaan toukokuussa 2017 julkaistavaan seudun kävelyn ja pyöräilyn katsaukseen.

Kaupunkiseudun tavoitteena on lisätä kävelyn, pyöräilyn ja joukkoliikenteen osuutta kulkutavoista 40 prosentista 50–60 prosenttiin vuoteen 2030 mennessä. Visiona on tehdä Tampereen kaupunkiseudusta kestävän liikkumisen esimerkkialue koko Suomessa. Kaupunkiseudulla pyöräilyn pääreittejä kehitetään vaiheittain. Reitit Tampereelta Kangasalle ja Pirkkalaan parannettiin kesällä 2015 ja syksyn 2016 aikana valmistuu Hatanpään valtatien osuus.

Kyselyyn voi vastata kuntien verkkosivuilla olevien linkkien kautta sunnuntaihin 16.10.2016 asti. Linkki kyselyyn sijaitsee myös sivulla: www.tampere.fi/liikenne-ja-kadut/pyoraily-ja-jalankulku


Lisätiedot: Katja Seimelä, liikennejärjestelmäinsinööri, Tampereen kaupunkiseudun kuntayhtymä, p. 040 503 4237, info@tampereenseutu.fi

« Takaisin