Ehdota uusia liityntäpysäköintipaikkoja autoille ja pyörille

19.9.2017

Tampereen kaupunki tiedottaa:

Kaupunkiseudun asukkailta kysytään 15.9. alkaen ehdotuksia uusista liityntäpysäköintipaikoista autoille tai pyörille. Voit myös kertoa toiveesi liityntäpysäköintialueen palvelutasosta. Voit merkitä myös paikkoja, joissa tarvitaan lisää pyörätelineitä.

Tampereen kaupunki kehittää yhdessä kaupunkiseudun kuntien ja Pirkanmaan ELY-keskuksen kanssa autojen ja polkupyörien liityntäpysäköintiä. Uusi autojen liityntäpysäköintialue avautuu Niihamassa 22.9.2017. Tavoitteena on avata muitakin liityntäpysäköintialueita sekä autoille ja pyörille. Lisäksi pyörätelineitä sijoitetaan tarpeen mukaan muihin kohteisiin.

Liityntäpysäkki sijaitsee joukkoliikennepysäkin läheisyydessä

Liityntäpysäköinnillä tarkoitetaan joukkoliikennepysäkin läheisyyteen järjestettyä pysäköintipaikkaa, johon auton tai pyörän voi jättää ja jatkaa matkaa bussilla tai junalla. Liityntäpysäköinti mahdollistaa joukkoliikenteen käytön asukkaille, jotka tarvitsevat osaan matkastansa autoa esimerkiksi kodin läheltä puuttuvien joukkoliikenneyhteyksien takia. Hyvin järjestetty liityntäpysäköinti edistää kestävää liikkumista.

Tampereen kaupunkiseutuun kuuluu Tampereen lisäksi Kangasala, Lempäälä, Nokia, Orivesi, Pirkkala, Vesilahti ja Ylöjärvi.

Kyselyyn voi vastata 5.10. asti tästä linkistä. Yhteystietonsa jättäneiden vastaajien kesken arvotaan 5 kappaletta 50 euron arvoisia latauksia Nysse-kortille.

Lisätiedot:
Heljä Aarnikko, liikenneinsinööri, Tampereen kaupunki
p. 040 806 4917, etunimi.sukunimi@tampere.fi

« Takaisin