Seutuyhteistyötä kehittämään kaksi uutta osaajaa

22.5.2017


Tampereen kaupunkiseudun tiimi täydentyi kahdella kovalla osaajalla 22.5., kun seutusuunnittelupäällikkönä aloitti arkkitehti Kaisu Kuusela ja hyvinvointipalvelujen kehittämispäällikkönä FM Satu Kankkonen.

Uusi seutustrategia 'Tulevaisuuden kaupunkiseutu' vahvistettiin alkuvuonna. Kaisu Kuusela panostaa erityisesti kestävän kaupunkirakenteen edistämiseen ja Satu Kankkonen asukkaiden hyvinvoinnin edistämiseen. 

Kaisu Kuusela liittyi tiimiin Tampereen kaupungilta, jossa hän työskenteli yleiskaavoituksen projektiarkkitehtina. Hänellä on kattava osaaminen yhdyskuntasuunnittelusta ja hän on työskennellyt uransa aikana kaavoitustehtävissä neljän kunnan palveluksessa kahdella kaupunkiseudulla.

Seutusuunnittelupäällikön tehtävänä on kaupunkiseudun yhdyskuntarakenteen ja asumisen kehittäminen yhdessä kaupunkiseudun kaavoitusjohdon kanssa.

"Tehtäväni liittyvät kiinteästi uudessa seutustrategiassa tehtäväalueelleni määriteltyihin tavoitteisiin. Vuonna 2017 tarkoituksena on edistää mm. kuntien maankäytön yhteistyötä elinkeinoihin liittyen sekä laatia kokonaiskatsaus seudullisesta viherverkosta. Tehtäviini kuuluvat lisäksi Rakennesuunnitelma 2040:n ja MAL3-sopimuksen edistäminen ja seuranta", Kuusela sanoo.

"Aloitan työt hyvillä mielin, sillä edeltäjäni on tehnyt hyvää työtä kuntien kanssa. Tältä pohjalta on hyvä jatkaa kuntien yhteistyön edistämistä. Seutuyhteistyö edistää arjen sujuvuutta päivittäisellä työssäkäymisalueella ja lisää seudun houkuttelevuutta."

Kuusela on myös tutkinut elinkeinopolitiikan ja yhdyskuntasuunnittelun yhteiskehittämistä Ranskan Lyonissa.

"Lyonin kaupunkiseutu on hyvä opinlähde seututyöhön, koska siellä on pitkät perinteet kuntien välisestä yhteistyöstä ja yhteiskehittämisestä. Myös julkisten toimijoiden ja yritysten välisessä yhteistyössä ollaan pitkällä. Alueella on panostettu elinkeinoihin viimeiset 30 vuotta hyvin tuloksin."
 

Satu Kankkonen tuli seututoimiston tiimiin Nokian kaupungilta, jossa hän toimi vapaa-aikajohtajana. Hänellä on pitkä kokemus hyvinvointipalvelujen kehittämisestä ja verkostomaisesta työskentelystä.

Uudessa tehtävässään Kankkonen edistää tulevaisuuden kasvatus-, koulutus- ja hyvinvointipalveluja yhdessä kuntien toimijoiden kanssa. Työhön kuuluvat lisäksi älykkään palvelukulttuurin, digitaalisuuden ja osallistavan toimintaympäristön edistäminen.

"Otan tehtävän positiivisin mielin vastaan, koska olen aina uskonut seudullisen yhteistyön voimaan. Seutuyhteistyö tuo etua kaikille ja uskon että asiantuntijat ja poliittiset päättäjät ovat jatkossakin halukkaita panostamaan seutuyhteistyön kehittämiseen", Kankkonen sanoo.

"Tavoitteenani on edistää yhteisöllisyyttä ja ennaltaehkäisevää toimintakulttuuria palveluissa. Vapaa-ajanpalveluiden osalta oma keskeinen osaamisalueeni on liikunnan edistäminen ja vapaa-aikatoimijoiden yhteistyö. Siihen liittyy hyvin keskeisesti myös maankäyttö ja kaupunkisuunnittelu, kuten kävely- ja pyöräilyreittien kehittäminen."
 

Lisätiedot:
Päivi Nurminen, Tampereen kaupunkiseutu, seutujohtaja, puh. 040 754 3692, paivi.nurminen(at)tampereenseutu.fi

Satu Kankkonen, puh. 050 412 6175
Kaisu Kuusela, puh. 050 384 7142

« Takaisin