Tampere-Pirkkala lentoaseman kehittämiseen 15 M€

21.12.2017

Finavian investointi turvaa lentokentän kehittämisen

Finavia on ottanut suunnittelussaan huomioon kaupunkiseudun kehitystyön ja tavoitteet ja on päättänyt toteuttaa Tampere-Pirkkalan lentokentälle 15 miljoonan euron investoinnit. Finavian investointi turvaa kentän kehittämisen.

Tampere-Pirkkala lentokentän kehittäminen on kaupunkiseudun kärkihankkeita. Työtä alueellisen lentoliikenteen kehittämiseksi on tehty nyt täydet kaksi vuotta hyvin tuloksin ja kenttä on tällä hetkellä Suomen toiseksi vilkkain operaatioiden määrällä laskettuna.

Matkailu on vahvassa kasvussa. Lomalennoista on ollut ennätyksellinen kysyntä ja vastaavasti matkailu Tampereelle suurimmista kohdemarkkinoista (Kiinasta, Isosta Britanniasta, Saksasta, Japanista, Venäjältä ja Ruotsista) on keskimäärin yli 40 %:n kasvussa vuoden takaiseen. Kampajoilla on yhteensä tavoitettu 190 000 000 kontaktia.

Lentoasema tarjoaa mahdollisuudet kaupallisen liikenteen lisäksi myös merkittävään ilmailun koulutustoimintaan sekä logistiikkakeskittymään. Näistä ensimmäinen on jo toteutettu Patrian ja Tredun toimesta. Jälkimmäisen toteutusmallia tutkitaan parhaillaan. Logistiikan kehittyminen edellyttää riittävää infrastruktuuria sekä kiitoteissä että muualla lentoaseman yhteydessä.

Lisätietoja seutujohtaja Päivi Nurminen 040 754 3692

 

« Takaisin