Tampere-Pirkkalan kehitys vaatii investointeja

31.8.2017


Tampere-Pirkkala on tällä hetkellä Suomen toiseksi vilkkain lentokenttä operaatioiden määrällä laskettuna. Kenttää käyttävät matkustajien lisäksi rahtiliikenne, lentokoulutus ja puolustusvoimat.

Kansainvälisen lentokentän kehittäminen on kaupunkiseudun kärkihankkeita. Kentän investointitarpeet liittyvät kentän kiitoradan päällystämiseen, kääntöpaikkojen rakentamiseen sekä koneiden ”parkkialueen” laajentamiseen. Investoinniksi on esitetty myös rullausteiden rakentamista, joka olisi noin 8 miljoonan euron investointi.

Rullausteiden osalta tarve on perusteltua mm. kentän tulevaisuuden kasvupotentiaalin, suuremman konekoon, rahtiliikenteen kehittymisen sekä puolustusvoimille tärkeän kansallisen varautumisen ja huoltovarmuuden kannalta.

Investointien toteutusta pidetään erittäin tärkeänä. Kaupunkiseudun kunnat ovat sitoutuneet kolmevuotisen lentoliikennehankkeen rahoitukseen ja priorisoivat lentokentän kehittämistä edunvalvontatyössään ja poliittisessa vaikuttamisessa. Kuntien tuki muuhun tarkoitukseen ei ole tarkoituksenmukaista mm. valtio-kunta -työnjaon ja kilpailulainsäädännön näkökulmista.

« Takaisin