Paneeli koulujen uusista loma-ajoista

20.4.2018

Tampereen kaupunkiseutu, Visit Tampere, Kotimaan matkailumessut ja Tampereen lyseon lukion Eurooppa-linjan opiskelijat järjestivät koulujen työ- ja loma-aikatapahtuman paneelin Supermessujen yhteydessä Tampereella.

Työ- ja loma-aikojen muuttaminen on kiinnostanut ja herättänyt mielipiteitä jo kymmenen vuoden ajan. Paneelin perusteella aika tuntuisi olevan kypsä mahdolliselle muutoksen valmistelulle työ- ja loma-aikojen osalta. Samalla olisi tarkoitus huomioida eri sidosryhmien ja kumppaneiden näkökulmat.

Paneeli nostatti paikoin ajatuksia siitä, kenen ehdoilla mahdollista uudistusta tehdään. Miten oppilaat tulevat kuulluksi? Miten perheiden tilanteet otetaan huomioon? Entä mitä tarpeita matkailulla ja liike-elämällä on?

Innostunut, utelias ja tulevaisuuteen suuntaava keskustelu vakuutti läsnäolijat, että selvitys kannattaa tehdä yhdistämällä valtakunnallisesti eri toimijoiden asiantuntijuutta.

Panelisteina olivat opiskelija Matias Mäkiranta, Olli Luukkainen (OAJ), Timo Lappi (MaRA), Peer Haataja (Tampereen Kauppakamari), Johanna Loukaskorpi (Tampereen kaupunki) ja Matti Hursti (Ylöjärven kaupunki). Paneelin juonsi Aamulehden päätoimittaja Jussi Tuulensuu.

Asiasta on lisää myös YLE TV1:n Pirkanmaan alueuutisissa perjantaina 20.4. klo 18:22.

« Takaisin