Pyöräilymyönteisimmät työnantajat palkittiin

9.5.2018


Pyöräilymyönteisimpinä työnantajina palkittiin Insta Group Oy ja Pirkkalan Pihlajakoti

Tampereen kaupunki ja Tampereen kaupunkiseutu palkitsivat kaksi työnantajaa Tampereen seudun pyöräilymyönteisimpiä työpaikkoina. Palkinnon saivat Insta Group Oy sekä Pirkkalan kunnan Pihlajakoti. Tunnustus henkilökunnan pyöräilyn edistämisestä jaettiin Tampereella nyt kolmannen kerran.

Insta Group Oy tuottaa automaatio-, puolustus- ja turvallisuusteknologiaa, ja Pirkkalan kunnan Pihlajakoti tarjoaa tehostettua palveluasumista ikäihmisille. Molemmat palkitut yritykset tukevat työmatkapyöräilyä tarjoamalla henkilöstölle turvalliset pyöräparkit ja pyörähuoltoa.

Insta Group Oy on kannustanut työntekijöitään koko konsernissa liikkumaan omin voimin työmatkoilla ja päivän aikana. Tampereen kampusalueelle Sarankulmaan on rakennettu nykyaikaiset sosiaalitilat, katetut pyöräparkit ja sähköpyörien latauspisteitä. Yrityksessä on myös tarjottu aamupalaa ilmaiseksi usean kuukauden ajan omin voimin kulkijoille ja ilmaisia pyörähuoltopalveluita firman tiloissa. Lisäksi Insta Group on tukenut työntekijöiden osallistumista esimerkiksi Pirkan Pyöräilyyn ja pitänyt piha-alueita pyöräily- ja kävelykunnossa myös talvisin.

Pirkkalan kunnan Pihlajakodissa suhtaudutaan kannustavasti työmatkapyöräilyyn, mikä näkyy käytännössä monin tavoin. Pyörälle on tilaa kuraeteisessä, työpaikalta löytyvät suihkut ja varusteiden kuivatustilat, ja pyöräilijät voivat töihin tultuaan syödä aamu- tai välipalan. Lisäksi työnantaja kustantaa osan osallistumismaksusta Pirkan Pyöräilyyn.

Tampereen seudun pyöräilymyönteisimmät työpaikat löydettiin asukkailta sosiaalisessa mediassa pyydettyjen ilmiantojen perusteella. Työpaikat palkittiin kunniakirjalla ja pyörähuoltolahjakortilla.

Palkitut pyöräilyä tukevat työpaikat julkistetaan Pyöräile töihin -päivänä, joka on osa valtakunnallista Pyöräilyviikkoa. Viikko alkoi 5.5. ja jatkuu 12.5. asti. Tapahtumia ja toimintaa on kaikille päiville ja kaiken ikäisille.

Koko pyöräilyviikon ohjelma

Lisätietoja:
suunnittelija Johanna Riippi, Tampereen kaupunki
puh. 040 806 2736

« Takaisin