SeutuLiike kannustaa Tampereen kaupunkiseudun asukkaita arkiliikuntaan

17.9.2019

Tampereen kaupunkiseudun kunnat haluavat kannustaa asukkaitansa arkiliikuntaan. ”Kävellen lähiluontoon” -kampanjassa ihmisiä houkutellaan kulkemaan matkansa kävellen tai pyörällä sekä hyödyntämään lähiluontoa virkistykseen, liikkumiseen ja yhdessäoloon. Kampanja on käynnissä Euroopan Liikkujan viikon 16.–22.9.2019 ajan ja se liittyy Tampereen kaupunkiseudun SeutuLiike-ohjelmaan.

SeutuLiike on Tampereen kaupunkiseudun kahdeksan kunnan ja UKK-instituutin yhteinen liikkumisohjelma. Sen tavoitteena on saada ihmiset liikkumaan enemmän ja vähentämään paikoillaan olemista. Ohjelmatyön kärkenä on arkiliikunnan lisääminen.

Tampereen kaupunkiseudun kuntien ”Kävellen lähiluontoon” -kampanja toteutetaan Euroopan Liikkujan viikon aikana 16.–22.9.2019. Kampanjalla houkutellaan seudun asukkaita kulkemaan työ-, opiskelu- ja asiointimatkat kävellen tai pyörällä. Heitä kannustetaan myös tutustumaan oman lähialueensa puistoihin, metsiin ja järvenrantoihin ja käyttämään niitä virkistykseen, liikkumiseen ja yhdessäoloon.

Kampanjassa asukkaat voivat ottaa ja julkaista somessa valokuvia työ-, opiskelu- tai asiointimatkoistaan sekä lähiluontokohteista. Kuviin merkitään tunnisteeksi #seutuliike ja #tampereenseutu.

Käynnissä on myös äänestys SeutuLiikkeen brändi-ilmeestä. Äänestämään pääsee osoitteessa www.tampereenseutu.fi/tampereen_kaupunkiseutu/seutuliike-liikkujan-viikko/. Kampanjaan osallistuneiden kesken arvotaan leffalippuja.

SeutuLiike-ohjelmassa kestävän, turvallisen ja terveyttä edistävän liikkumisen toimenpiteet yhdistyvät kokonaisuudeksi. Kunnat voivat toteuttaa ohjelmaa tarjoamalla asukkaille yhdenvertaisia mahdollisuuksia fyysiseen aktiivisuuteen sekä mahdollistamalla ympäristön, mikä tukee sitä. Liikkumisen edistäminen edellyttääkin liikennejärjestelmän, maankäytön ja rakentamisen, kasvatuksen ja koulutuksen sekä sosiaali- ja terveydenhuollon alojen yhteistyötä ja toimenpiteitä.

Tampereen kaupunkiseudun kuntia ovat Tampere, Kangasala, Lempäälä, Nokia, Orivesi, Pirkkala, Vesilahti ja Ylöjärvi.

Lisätietoja

Satu Kankkonen

Hyvinvointipalvelujen kehittämispäällikkö

Tampereen kaupunkiseudun kuntayhtymä

etunimi.sukunimi@tampereenseutu.fi

p. 040 588 1902

 

 

« Takaisin